Her er du nå:  Hovedsiden  /  Se også / Kommunale bestemmelser, forskrifter, reglement og vedtekter
Fotoreglement
Reglementet ble vedtatt av administrasjonsutvalget i Orkdal kommune den 9. oktober 2001, i sak nr. 012/01.
(Pkt. 2 endret i Ksak 28/14)

Regler for bruk av foto som eies og disponeres av Orkdal kommune

1. All informasjon fra Orkdal kommune, både tekst og foto, omfattes av gjeldende etiske og juridiske lovverk. Viderebruk av informasjon i sammenhenger som er i strid med loven, vil bli vurdert politianmeldt av Orkdal kommune.

2. Bruk av kommunevåpen er regulert gjennom Kommunevåpen - regler for bruk. vedtatt i Kommunestyret 28. mai i sak 28/14

3. Bruk av fotografier som eies og disponeres av kommunen kan benyttes av offentligheten ved henvendelse til rådmannen. Bruken av dem er regulert etter PersonopplysningslovenLov om opphavsrett til åndsverk og etiske retningslinjer som blant annet pressens Vær varsom-plakat .

4. Digitale foto som legges ut på www.orkdal.kommune.no ser kommunen på som offentlig informasjon og kan benyttes av offentligheten. Med offentligheten menes både     privatpersoner, lag og organisasjoner, media og annet næringsliv.

5. Digitale foto som kommunen legger ut på hjemmesiden omfattes av Lov om opphavsrett til åndsverk. Dersom det ikke er gjort annen avtale med fotografen, skal Orkdal kommune krediteres bildet.

6. Digitale foto som er tatt av kommunens ansatte, anses som kommunens eiendom og det er Orkdal kommune ved rådmannen som gir tillatelse til bruk av bildene ved henvendelser.

7. Kommunens ansatte fraskriver seg honorar for viderebruk av foto som omfattes av dette   regelverket. Foto som kommunen kjøper og blir lagt ut på nett, kan også benyttes av offentligheten. Dette gjøres opphavsrettshaveren oppmerksom på ved kjøp av bildet. Dersom fotografen vil kreve honorar for bruk av bildet, må det bli et oppgjør mellom    brukeren og fotografen uten at Orkdal kommune er part i saken. Orkdal kommune vil legge ut informasjon om dette på hjemmesiden.

8. Reglementet er vedtatt av administrasjonsutvalget i Orkdal kommune den 9. oktober 2001, i sak nr. 012/01.

Sist endret: 4. juni 2014 av Anne Grethe Hovde

av: Hovde, Anne Grethe