Vitnemål for gjennomført grunnskole
Forrige uke mottok 13 elever fra Voksenopplæringa vitnemål for grunnskole. Utdelingen skjedde i høytidelig seremoni i amfiet ved Orkdal videregående skole på Follo. For flere av elevene er grunnskolebeviset en milepæl av de helt store!

Voksenopplæringa i Orkdal kommune er i ferd med å ta en velfortjent ferie og med avslutningen av skoleåret følger noen faste rutiner som må gjennomføres. Forrige uke ble det arrangert høytidelig utdeling av vitnemål til de som har fullført grunnskole for voksne i skoleåret 2014/2015.

Deltakerne har gått opp til grunnskoleeksamen. Alle har gjennomført fem fag, og for å bestå må de også ha godkjent eksamen i ett skriftlig og ett muntlig fag. Fagene er norsk, matematikk, engelsk, natur og miljøfag og samfunnsfag. Eksamensresultatene er meget tilfredsstillende!

13 deltakere har fullført, av disse er fem fra Orkdal, en fra Melhus, tre fra Midtre Gauldal, tre fra Skaun og en fra Snillfjord. Sju av elevene kommer opprinnelig fra Somalia, to fra Iran, to fra Eritrea, en fra Afghanistan og en fra Kongo. For alle som tror at det er enkelt å gjennomføre et år på voksenopplæringa, kan vi opplyse at elevene gjør seg ferdig med hele grunnskoleløp på ett år. Flere hadde utgangspunkt som analfabeter da de kom til Norge. Årets deltakere har vært i Norge i tre til fire år!

Det var enhetsleder Arnt Tronvoll sammen med grunnskolelærerne dette året, Tor Sanvold og Inger Lello Skeie som sto for utdelingen.

Grunnskolebevis   Grunnskolebevis2

Gruppebilde grunnskolebevis