Kjøpsavtalen om "Thamspaviljongen" er nå underskrevet
Torsdag den 23. juli 2015 ble kjøpekontrakten mellom Orkdal kommune og Scott og Jennifer Winner i Wisconsin signert via Skype-konferanse.

Paviljongen går under betegnelsen «The Norway Pavilion» fra verdensutstillingen i 1893.
Pr. i dag står stavkirken i et Sverresborg-lignende sted "Little Norway" i Wisconsin som ble etablert og bygd opp av den norsk-ættede forretningsmannen Isak Dahle. Little Norway er nå nedlagt og ”The Norway Pavilion” er nå til salgs. Da ble prosjekt Heimatt etablert med en foreløpig prosjektgruppe der Olav Sigurd Kvaale er prosjektleder.

Vedtak i Kommunestyre - 27.05.2015

Kommunestyret bevilger kr. 2 mill. til kjøp og hjemtakelse av paviljongen. Finansiering: Fond eiendomssalg.

Kommunestyret forutsetter at resten av prosjektet finansieres av innsamlede midler/gaver/tilskudd fra private og næringsliv etc.

Orkdal kommune kan stå som kjøper av paviljongen hvis prosjektgruppen ønsker dette. Kommunestyret forutsetter at kjøpekontrakten er fri for heftelser og at nødvendige tillatelser og myndighetskrav er oppfylt før kontrakten signeres.

Kommunestyret ber om at sak avklarer tomteplassering og organisasjonsform fremmes inne 31.10.15.

Rådmannen får fullmakt til å gjennomføre nødvendige budsjettendringer.

Her kan du lese mer om Prosjekt Heimatt:

Lenke til tidligere artikkel her: http://www.orkdal.kommune.no/sitepageview.aspx?articleID=4432

Lenke til Facebooksida til Prosjektet: https://www.facebook.com/pages/Norway-Building-Thams-Pavilion/598245100277993?fref=ts

av: Hovde, Anne Grethe
endret: mandag 27. juli 2015

Signering av kjøpekontrakt
Fotograf: Arne Asphjell
Torsdag 23. juli ble kjøpekontrakten om kjøp av den norske paviljongen mellom Orkdal kommune og Scott og Jennifer Winner i Wisconsin signert via Skype-konferanse.

Signert kjøpekontrakt
Fotograf: Arne Asphjell
Her er kjøpekontrakten for den norske paviljongen signert.

Sturla Eide på fele
Fotograf: Arne Asphjell
Under signeringen av kjøpekontrakten av den norske paviljongen.

Stavkirke_Thams
Fotograf: www.littlenorway.com
Våren 1893 ble en kopi av en norsk stavkirke bygd ved Strandheim Brug på Orkanger og sendt til verdensutstillingen i Chicago som Norges paviljong. Den unge Christian Thams representerte Strandheim Brug og Norge på utstillingen.