Moderasjonsordning og gratis kjernetid i barnehagen
Maksimalprisen i barnehage økte fra 1. mai til 2.580 kr og regjeringen innførte da en ny moderasjonsordning som skulle sikre at ingen familier betaler mer enn seks prosent av inntekten for en barnehageplass. Familier med lavere inntekt enn 473 000 kr vil betale mindre enn makspris for en barnehageplass.
Fra 1. august 2015 har alle 4- og 5-åringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke. Den ordningen gjelder for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 405 000 kroner.

Hvordan søke om rett til redusert foreldrebetaling og/eller gratis kjernetid i barnehage?

Moderasjonsordninger i barnehage

Søknadskjema finner du ved å følger denne lenken:

Lenke til søknadsskjema for reduksjon av foreldrebetaling i barnehage.

Søknadsskjemaet er også tilgjengelig i høyre meny på fellessiden for Orkdalsbarnehagene.

av: Mostad, Kari
endret: mandag 24. august 2015

Moderasjonsordningen er for de som har minst inntekt
Illustrasjonsbilde