Mer hest på Helsetunet!
I vår fikk beboerne på Orkdal helsetun besøk av den unge hingsten Prins Amadeus - i dagligstua. Over helgen blir det mer hest på helsetunet, men denne gang ute. Sykehjemmet legger opp til en rekke uteaktiviteter for å markere Friluftslivets år 2015.

Hest p? helsetunet

Beboere, pårørende og ansatte kan glede seg til en spennende uke på Orkdal helsetun. I hele uke 36 legger ansatte og frivillige hjelpere opp til friluftsaktiviteter. Fysioterapeut Kirsten Sundsøy presenterer et variert program mange vil sette pris på.

- Målet er at alle beboere ved helsetunet og brukere av dagsentrene får anledning til å delta på aktiviteter i forbindelse med Friluftsliv-uka. Om de ikke kommer seg ut, vil de få en «smak av» friluftsliv innendørs. Stor takk til Voksenopplæringa og Orkdal sanitetsforening som stiller med ledsagere til trille/gåtur på tirsdag slik at beboere som ønsker det får anledning til en tur ut i nærmiljøet. Også takk til Sampro, som stiller med ved til bålpanna ved gapahuken, til Follo-elever som gir en hjelpende hånd onsdag og fredag, travparken som stiller opp med hest og vogn, samt Knyken-gjengen og Terna som tar imot oss. Ikke minst takk til  leder og avdelingene ved helsetunet (inklusive kjøkkenet) som gir oss anledning til og som  legger til rette for gjennomføring av en fin, aktiv og annerledes uke for Orkdal helsetun, sier hun.

Hver dag hele uka blir det fyr i bålpanna ved gapahuken i sansehagen. Lavvo settes opp, det organiseres natursti for både store og små, og helsetunet får også en egen friluftsliv-utstilling. Kjøkkenet lar seg inspirere av friluftsliv hele uka.

Mandag:
  • Tur til Knyken for beboerne.

Tirsdag:

• Trille-/gåturer i nærmiljøet på Fannrem, fra ca. kl. 10.30. Både Voksenopplæringa og sanitetsforeninga stiller opp som hjelpere.
  • Offisiell åpning av Orangeriet i Sansehagen.
  • Røde kors besøkskafé, ute ved gapahuken på ettermiddagen.

Onsdag:

• Hester fra travparken kommer på besøk fra kl. 1030.
  • Besøk av Liavoll barnehage (barna hentes i hestevogn)

Torsdag:

• Hviledag

Fredag:

• Tur til småbåthavna/Terna, med grilling
  • Besøk av Grøtte barnehage. Natursti.

endret: torsdag 27. august 2015

Hest på helsetunet2
Bilde av hest i dagligstua på Orkdal helsetun