Strø med glød – for go´fot!
For å forebygge fallulykker har Orkdal kommune bestemt seg for å levere gratis strøsand til alle innbyggere over 75 år. Sampro starter utkjøring over helgen.

I formannskapets møte onsdag 9. desember overrasket rådmann Morten Wolden og kommunalsjef Kristin G. Wangen med gladnyheten om gratis strøsand til alle innbyggere over 75 år. Snø og is øker sannsynligheten for å falle, og med tiltaket ønsker kommunen å bidra til å trygge hverdagen for kommunens eldste innbyggere. Forebygging er det store stikkordet.

-          Vi kjører ut ferdig fylte bøtter med sand. På bøttene ønsker vi å sette klistremerker med mottoet «Strø med glød – for go´fot», sier Kristin Wangen.

700 eldre

I følge Statistisk sentralbyrå bor det rundt 700 personer over 75 år i Orkdal. Antall husstander blir noe færre, ettersom det blant disse er flere ektepar og samboende. - Vi har god oversikt over de som mottar helse- og omsorgstjenester fra kommunen. De som IKKE allerede mottar helse- og omsorgstjenester fra hjemmetjeneste eller fysio- og ergoterapitjeneste, må gi beskjed til kommunen om at de ønsker sand tilkjørt, sier Kristin Wangen.

Ring Servicekontoret i Orkdal rådhus på telefon 72 48 30 00 for å bestille strøsand.

endret: fredag 11. desember 2015

strøsand
bilde av bøtte, spade og mye sand til strøing