Ekstremværet "Tor" med vindkast opp i 35 - 45 meter i sekundet
Et lavtrykk ventes tidlig fredag å utvikle seg til orkan i havområdet rundt Shetland. I morgen ettermiddag og kveld ventes lavtrykket å flytte seg til nordlige deler av Nordsjøen, og inn mot Vestlandet og Trøndelag. Det kan bli sørvest sterk storm på kysten, muligens orkan.
Orkdal kommune får varsel fra Fylkesmannen om at det fra fredag kveld til lørdag morgen er ventet sterk storm ved kysten, med fare for orkan med vindkast på 35-45 meter i sekundet inn over land. Lavtrykksbanen er ennå noe usikker, og dette kan ha påvirkning på vindstyrke og områder som rammes. Det ventes også vestlig, kraftig vindkast I utsatte områder nord for Mjøsa i Oppland og Hedemark, samt i indre deler av Buskerud.
endret: torsdag 28. januar 2016

Fareskilt