Stadig flere ombruksbuer i Hamos
I fjor kom ombruksbuer på plass både i Orkdal, Hemne, Surnadal og Hitra. Tilbudet har imidlertid blitt så populært at Hamos i dag åpnet «ombruksbuer» også i Skaun, Rindal, Meldal, Agdenes og Snillfjord. Hver dag finner mange gjenstander nye og fornøyde eiere!

I ei ombruksbu kan du fritt levere og hente brukbare ting, og renovasjonsselskapet Hamos ønsker alle velkommen innom. Kanskje kan du finne deg noe «nytt»?

HAMOS erfarer at det hele tiden kastes gjenstander som er i grei stand og som fortsatt kan brukes videre. Dette er ikke miljøvennlig. Ressursene på jorda må forvaltes slik at de varer lengst mulig. Et av mange fornuftige tiltak er å bruke ting om igjen. Derfor åpner HAMOS «Ombruksbua» slik at alle kan få mulighet til et gjøre noe positivt for miljøet og bidra til å gjøre verden litt bedre.
- Vi er glade for å kunne fortelle at vi har åpnet «Ombruksbua» på fem flere gjenvinningsstasjoner. Det betyr at vi har dette tilbudet i alle våre eierkommuner. Unntaket er på Frøya, hvor vi venter til det blir ny gjenvinningsstasjon. «Ombruksbua» gir folk en gyllen mulighet til å levere og hente brukbare ting, i stedet for å kaste det. Vi håper mange tar i bruk tilbudet, sier Vanja Gjelstenli, kommunikasjonsleder i HAMOS.

Populært tilbud
Selv om det er en «ombruksbu» vil det ikke si at det er utslitte gjenstander som kommer inn, heller tvert i mot. - Vi er overrasket over hvor mye fint som kommer inn, enkelte ting kommer inn i emballasjen det var innpakket i når man kjøpte varen ny, og andre ting er nesten ikke brukt i det hele tatt, forteller Gjelstenli videre. Utvalget i «Ombruksbua» har så langt vært variert, alt i fra kopper og kar til bøker, DVD’er, møbler og pyntegjenstander. Her er noe for en hver smak.

Greit å vite om «Ombruksbua»

• Det er gratis å levere og ta med hjem!
  • Setter du noe igjen i «Ombruksbua» tillater du oss å gi det videre til andre.
  • Vi tar ikke i mot:
    o Klær, sko eller tøy. Dette kan du levere i Fretex- eller UFF-konteinerne.
    o Sykkelhjelmer eller barneseter til bil pga. sikkerhet.
    o Elektriske/elektroniske gjenstander.

Gjenstandene i «Ombruksbua» tas ut hvis det ikke er interesse for dem. «Ombruksbua» har samme åpningstid som gjenvinningsstasjonen.

Hamos_ombruksbu

endret: mandag 01. februar 2016

Hamos_ombruksbu_innvendig
Bilde inne fra en av Hamos' mange ombruksbuer, innvendig.