Tilskudd til lesestimulering
Private, ideelle organisasjoner som bidrar til å opprette gode tiltak for lesestimulering kan få tilskudd til dette fra Utdanningsdirektoratet.

Fram til 2019 forvalter Utdanningsdirektoratet en egen tilskuddsordning for å starte opp eller drive lesestimuleringstiltak. Tilskuddet er en del av Språkløyper: Nasjonal strategi for språk, lesing og skriving (2016 - 2019), og potensielle tilskuddsmottakere er private og frivillige organisasjoner som på ulike måter bidrar til å heve lese-, skrive- og språkkompetansen i alle nivå fra barnehage til og med videregående opplæring. Et særlig fokus skal imidlertid vies til:

• barn og elever med språkvansker
  • elever med lese- og skrivevansker
  • gutter
  • minoritetsspråklige barn og elever
  • høyt presterende elever

Dersom du eller ditt lag/forening synes dette høres interessant ut, sjekk ut disse lenkene:

endret: mandag 08. februar 2016