Klare forventninger til Klima- og energiplan
Politikerne i formannskapet gikk enstemmig inn for å konkretisere forventningene til Klima- og energiplan for Sør-Trøndelag.

Regional plan 2015-2020 Klima og energi Sør-Trøndelag er ute på høring. I gårdagens møte i formannskapet var orkdalspolitikerne klare på at forventningene til planen må fremheves, og Orkdal kommunes høringsuttalelse blir som følger:

"Orkdal Kommune er positiv til arbeidet med Klima- og energiplan, og vurderer høringsutkastet til å være et godt grunnlag for videre planarbeid. Orkdal Kommune vil fremheve følgende forventninger til planen:

• Orkdal kommune forventer økt fokus på det regionale kollektivtilbudet, slik at vår kommunes
    innbyggere skal få mer igjen for bidrag i finansieringen av miljøpakken, gjennom et rettferdig
    takstsystem for kollektivtransport i regionen og utviklingen av lokale rutetilbud.
  • Orkdal Kommune imøteser et regionalt samarbeid om oppgradering av klimasikringsrettede krav og
    retningslinjer for lokal planlegging, på bakgrunn av ny kunnskap om klimaforhold.
  • Være lojal til vedtatte, overordnede planer for arealbruk i den løpende saksbehandling.
  • Sikre behørig prioritering av jordvernet i avveining mot andre arealbruksformål gjennom helhetlig
    vurderinger ved revisjon av kommuneplanen.
endret: torsdag 14. april 2016