Strandryddeaksjon fra 1. mai til 10. juni - bli med å holde Midt-Norge rent.
Renovasjonsselskapene inviterer skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde og samtidig delta i trekkingen "Årets Strandrydder i Midt-Norge"? Premien er kr, 10.000,-. Beste strandryddebilde kåres også - last opp bilde på facebook eller Instagram med #holdmidtnorgerent

I tillegg ønsker Orkdal kommune å bidra med premie på kr. 2.000,- som trekkes ut fra de som registrerer seg for rydding i Orkdal.
Beste strandbilde for Orkdal blir premiert med kr. 1.000,- - merk da bilde på facebook eller instragram med #holdorkdalrent i tillegg.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet.

Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Forsøpling er stygt og utrivelig å se på og skadelig for dyr og mennesker. Natur er best uten søppel og skal behandles med respekt!

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder, så henter vi avfallet.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Hvordan rydde?

1. Dere bestemmer hvor dere vil rydde – strand eller langs elv. Omfanget tilpasses etter antall ryddere og eget ønske. Nettsiden http://holdnorgerent.no/ryddenstrand gir oversikt over tidligere og planlagte ryddeaksjoner.
  2. Sekker til ryddingen kan hentes ved alle våre gjenvinningsstasjoner fra 2. mai og på servicekontorene i alle rådhus (har du problemer med å hente sekker selv, ta kontakt på gratis grønt nr: 800 41 888 eller på tlf: 72 48 37 00). Når sekker hentes må dere registrere en kontaktperson og hvilken strand/elvebredd som skal ryddes. Registrer deg gjerne også på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand.
  3. Rydd stranden/elvebredden og nyt deretter et renere Midt-Norge!
  4. Avfallet leveres: ved din nærmeste gjenvinningsstasjon/hytterenovasjon/private dunk.
    Meld fra hvilket alternativ du velger. Ta kontakt hvis ingen alternativer passer.

Når skal vi rydde?

Strandryddeaksjonen i Midt-Norge arrangeres fra 1.5 - 10.6. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit, men vær obs på at dere kan kun delta i konkurransene hvis ryddingen pågår i aksjonsperioden.

7. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender, så hvis du vil kan du gjerne rydde da.

Ta kontakt med oss/gå inn på www.hamos.no for mer info. Vi har også en facebookside som jevnlig oppdateres med info og siste nytt: https://www.facebook.com/events/1088894661174862/

Vi håper dere vil hjelpe oss å holde Midt-Norge rent!

Strandrydding

av: Hovde, Anne Grethe