Enklere selvangivelse for næringslivet
Skatteetaten vil forenkle innleveringen av selvangivelsen for næringslivet. Gjennom "Næringsrapport skatt" får næringsdrivende med enkle skatteforhold i år en ny, elektronisk leveringsform.

Næringsrapport skatt er et av Skatteetatens prosjekter som arbeider med forenkling for næringslivet. Ambisjonen er å redusere næringslivets administrative kostnader for innlevering av selvangivelsen med betydelige summer årlig.

Skatteetaten anbefaler at næringsdrivende tar i bruk Næringsrapport skatt i år, hvis denne passer for bedriften. Næringsrapport skatt er en ny elektronisk leveringsform for næringsdrivende med enkle skatteforhold, og har i år en løsning for både Enkeltpersonforetak og Aksjeselskap. Dersom din bedrift har forholdsvis enkle skatteforhold, anbefaler Skatteetaten at du tar i bruk den nye løsningen for innrapportering av tall for 2015.

Dersom du er usikker på hvorvidt løsningen passer for din bedrift, kan du sjekke det på www.skatteetaten.no/testdegselv. Frist: 31. mai 2016.

endret: fredag 20. mai 2016