Avlingsskade? Meld fra til Orkla Landbruk!
Det blir mer og mer tydelig at vi går mot sterkt redusert avlinger i Orkdal og Meldal. Mange melder om en førsteslått med avlinger ned mot 30 – 40% av normalen. Dette gjør det aktuelt å søke om avlingsskadeerstatning til høsten.

Det som er viktig å være klar over da er at landbrukskontoret skal ha melding før man høster, slik at de har mulighet til å komme på kontroll.

Bonden har også plikt til å gjøre det han kan for å redusere skadene, og det er en forutsetning for å få erstatning at avlingen blir høstet. Hvis man ikke melder fra i tide kan man i verste fall få avslått søknaden. Melding om mulig avlingsskade kan gis til Orkla Landbruk ved Johan Randahl, telefon 72 49 47 86.

Avlingsskade

endret: fredag 17. juni 2016

Avlingsskade
bilde fra eng med store avlingsskader