Fannremsnaturen kartlegges
Fram til oktober skal ulike naturtyper kartlegges i Sør-Trøndelag. Kartleggingen er en del av kunnskapsløftet for natur, som ble vedtatt av Stortinget i 2015 og skal hjelpe kommuner og andre til å forvalte naturen på en bærekraftig måte.

Det er fylkesmannen, på oppdrag fra Miljødirektoratet, som har gitt firmaet Bioreg As jobben med å kartlegge natur. Områdene som skal kartlegges i Sør-Trøndelag er 1) Trondheim og Melhus ved Ristelva, 2) Leinstrand-Klett-Tiller, og 3) Orkdal ved Fannrem. Kartleggingen innebærer ferdsel i utmark, i henhold til ferdselsretten i friluftsloven. Kart over de aktuelle områdene finnes her: www.arcg.is/236HgOs.

Spørsmål til oppdraget rettes til Miljødirektoratet på e-post: ninkartlegging@miljodir.no. Kontaktperson hos Fylkesmannen er Beate Sundgård, fmstbsu@fylkesmannen.no.

endret: mandag 04. juli 2016