Vinnere av strandryddeaksjon
Strandryddeaksjonen Hold Midt-Norge rent pågår fortsatt, men Hamos har trukket vinnere (tilfeldig trekking) blant de 240 lag som hadde meldt seg på.

I år har HAMOS som dere vet sammen med 5 andre renovasjonsselskap arrangert strandryddeaksjonen Hold Midt-Norge rent. Aksjonen pågår fortsatt, men vi har nå trukket vinnere av prisen Årets strandrydder i Midt-Norge og Årets strandrydder i HAMOS-land. I trekningen var det med rundt 240 lag i de 6 kommunene, og over 60 lag fra HAMOS-land. Vinnerne av hovedpremien er fra Hitra og det samme er faktisk vinneren i HAMOS-land også. Trekningen var tilfeldig.

Hege Lie Rønningen og hennes sønn, Jo Maximilian (13), er vinnere av 10 000 kr etter å ha deltatt i strandryddeaksjonen «Hold Midt-Norge rent». De to har ryddet på Olderøya, en liten øy i Hitra kommune i Sør-Trøndelag og kan glede seg over å være «Årets strandrydder i Midt-Norge». Aksjonen arrangeres av 6 renovasjonsselskap som strekker seg fra Sandnessjøen i nord til Molde i sør.

Helt fantastisk
- Helt fantastisk at vi har vunnet, sier Jo Maximilian og Hege som ble de heldige vinnerne av pengene. Vi plukket to sekker ikke så langt fra hytta vår. Vi syns det er kjempefint at også de små aksjonene blir satt pris på. Vi som har ryddet ser at det hjelper, det blir mindre avfall og mye finere rundt oss. Vi plukker avfall hvert år, avslutter vinnerne.

Takk for innsatsen
Hold Midt-Norge rent ønsker å takke vinnerne, og alle små og store hender som har ryddet våre strender og elvebredder for innsatsen. Det er kjempebra at folk engasjerer seg i saken om marint avfall langs strender, og hjelper til med å rydde i sine nærområder. I fellesskap har rydderne gjort et miljøtiltak som merkes.

Jo Maximilian og Hege er langt fra de eneste som har ryddet en strand, over 240 ryddelag ble registrert i Midt-Norge i perioden fra 1.mai til 10.juni. De har til sammen samlet inn flere titalls tonn avfall langs strender og elver. Det bidrar til et renere og tryggere nærmiljø for folk og dyr.
Bernt Fjeldvær, kona May-Lene Arnø og barna deres Andreas (12), Nikolai (10) og Snorre (6) har også ryddet strender, og ble de lokale vinnerne blant HAMOS-kommunene. De har ryddet 10 sekker med marint avfall på Reksa (Hitra kommune). – Veldig artig at vi vant! Det er viktig å rydde strender, veldig mye avfall som samles her, forteller Fjeldvær. De har planer om å rydde strender neste år også.

Tradisjon
Det er første gang at en slik aksjon har blitt arrangert i regionen. Selskapene i samarbeidsprosjektet Hold Midt-Norge rent er veldig fornøyd med resultatet så langt og vil gjerne at det også i årene framover skal arrangeres lignende aksjoner.
Selv om det ikke er mulig å være med i trekning av premier flere ganger i 2016 oppfordrer vi folk til å fortsette å rydde strender og elvebredder i sommer og utover høsten. Den største premien er tross alt et renere og tryggere nærmiljø.

Tekst: Vanja Gjestenli, kommunikasjonsleder Hamos

endret: tirsdag 05. juli 2016

Hamosvinnere
Bilde av vinnerne av Hamos`konkurranse "Årets strandryddeaksjon"