Fotokonkurranse med tema Mitt Orkla.
Orkdal kommune inviterer i samarbeid med avisa Sør-Trøndelag til en fotokonkurranse. Temaet er elva Orkla.

Bakgrunnen for konkurransen er utviklinga av området langs Orkla som tur- og rekreasjonsområde. Vi ønsker primært bilder langs elva som ligger innenfor kommunegrensa. Med andre ord: Bilder fra Orkdal kommune.

Bildene sendes på e-post til: nyhets.redaksjonen@avisa-st.no, og merkes «Fotokonkurranse».

Inntrykket man får når man går eller sykler langs elva varierer mye fra fjorden og opp til Vallstadøya ved kommunegrensen.

Landskapet forandrer seg, ulike naturperler passeres. Veien går forbi historiske plasser - noen ganger står det igjen gamle byggverk andre plasser er byggverk forsvunnet og det er kun topografien som forteller om en tidligere ferjeplass eller bru … .

Langs hele elva er det aktiviteter - laksefisking, lek og more på en eller annen strand, museumsbanen som smyger seg noen plasser tett inn til elva, noe bading, padling … alle kategoriene er interessante for oss - landskapsbilder, naturbilder, historiske plasser, stemningsbilder mm. sier prosjektleder Johannes Lipphardt.

Bildene bør være minst merket med stedsnavn, men gjerne også med en kort forklaring i en eller to setninger.

Orkdal kommune ønsker å bruke bildene i etterkant - ved innsendelse av bilder må fotografen være innforstått med det.

Kommunen lyser ut kr. 10.000,- som premie. Beløpet vil fordeles på flere bilder. Det er ikke avgjort etter hvilke kriterier premien skal fordeles - om det er 1. 2. 3. plass eller for ulike kategorier. Dette vil avgjøres av en jury der kommunen og evl. avisa er representert.

De første 25 bidragene får i tillegg en bokpremie, «Veien til Stoin», fortalt og illustrert av Stein A. Kirkaune.

av: Hovde, Anne Grethe
endret: fredag 15. juli 2016