Metusalemfestivalen i Skaun og Orkdal 2016
Metusalem er en kulturfestival for seniorer. I 2016 er det kommunene Skaun og Orkdal som sammen arrangerer festivalen, som går av stabelen 21.-23. september. Herborg Kråkevik og Trondheimsolistene er noen av trekkplastrene!
Metusalemfestivalen er seniorenes egen festival, både som utøvere av ulike kulturaktiviteter og som publikum.
Metusalemfetivalen ambulerer mellom ulike steder, og ble første gang arrangert i Trondheim i 2009. Festivalen er en del av det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag.

Rikt program
I år åpnes festivalen med storstilt konsert med blant annet Herborg Kråkevik og Trondheimsolistene i Rossvoll Flerbrukshall i Børsa onsdag 21. september. Avslutningen skjer fredag 23. september, med en stor hagefest med lunsj, underholdning og omvisninger på Bårdshaug herregård, kulturfest i Orkdal kulturhus med Rasmus Rohde og Ronny Kjøsen, før det hele rundes av med en fristende bankett på Bårdshaug Herregård. Imellom der byr vi på friluftsdag i Ulvåsen, seniordansedag i Børsa, kunstutstilling i Orkdal og kulturdager på våre eldreinstitusjoner. Hele programmet kan du se her.

Som medarrangører har kommunene med seg Eldrerådene i Skaun og Orkdal. Eldres dag som vanligvis markeres 1. oktober blir i år behørig markert både onsdag 21. september i Skaun og fredag 23. september i Orkdal. I tillegg så har vi på arrangørsiden med oss Orkanger Idrettsforening, Buvik pensjonistforening og Skaun Seniordans, i tillegg til andre frivillige.

Billetter:
Se plakat for informasjon om billetter til de ulike arrangementene. Billetter til  åpningskonsert, kulturfest og bankett selges på Ticketmaster:
Du kan også ta kontakt på tlf. 941 43 066 hvis du har spørsmål angående billetter til arrangementene.

Seniorfilmbussen
I forkant av festivalen kan vi også friste med kurs i kortfilmproduksjon, 19. og 20. september.

Når Metusalemfestivalen inviterer til filmproduksjonsdager med Filmbuss for seniorene i Orkdal og Skaun så er det en invitasjon til noe annerledes og nytt. Midt-Norsk filmsenter har gjennom mange år hatt et sommertilbud til ungdom i trønderske kommuner der man fyller opp en minibuss med filmutstyr og instruktører, derav navnet, og så kommer på besøk og gjennomfører kortfilmproduksjon. Nå blir dette tilbudet for første gang tilbudt seniorer.

På disse to dagene blir det mulig å være med på alt fra manusutforming, filming, skuespilleroppdrag, klipping, legge på lyd og stå for fullføringen av en kortfilm. De som blir med på tilbudet vil bli delt opp i grupper der hver gruppe jobber med en egen film. De ferdige filmene vil bli vist under kulturfesten i Orkdal kulturhus fredag 23. september.

Deltakeravgift seniorfilmbuss kr. 300,- .

Velkommen til innholdsrike seniorfestivaldager i Skaun og Orkdal!

endret: mandag 22. august 2016

Metusalemfestival