Orkdal innfører digitale kurs og opplæring for ansatte
I dag arrangerer Orkdal kommune informasjonsmøte sammen med KS og fylkeskommunen om ny digital læringsplattform fra KS "KS Læring".

Orkdal kommune ønsker å bidra til at denne satsingen lykkes og går foran og er «pilot» på å ta i bruk løsningen i Trøndelag.

Trondheim kommune og alle kommunene i Orkdalsregionen er invitert til dagens informasjonsmøte.

DiguT – Digitaliseringsutvalg Trøndelag har tatt initiativ til denne samlingen sammen med Orkdal kommune.
DiguT jobber for utvikling av kommunale tjenester gjennom aktiv og bevisst satsing på bruk av digitale løsninger.
Til å gi oss en innføring i hva "KS Læring" kan gi oss er Arne Mathias Lia og Ståle Hegna fra Midt Telemark samarbeidet invitert.

Asle Brustad fra ST Fylkeskommune og DigUT er overbevist om at standardisering og flest mulig bruk av felles, nasjonale løsninger er veien å gå for å få en mest mulig effektiv digital utvikling i kommunene.
Dette er det største fellesløftet som er gjort pt. for å dele læringskomponenter i norske kommuner.

Personalsjef i Orkdal kommune Guri Hovdenak ser verdien av å ta i bruk digitale opplæringsplattformer og sier at dette er i tråd med Orkdal kommunes verdier for videreutvikling og gleder seg til å sette i gang arbeidet med å tilpasse kurs for kommunens ansatte.

Følgende verdier er grunnlaget for Orkdal kommunes videreutvikling

• Nyskapende
    - Vi skal være nyskapende – ikke bare utvikle oss i forhold til ytre krav
  • Effektiv