Bårdshaug herregård får utmerkelse!
Mandag 19.september får Bårdshaug Herregård tildelt Kulturminnefondets plakett for godt bevaringsarbeid. Det er stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H) som overrekker plaketten.
Dette skriver Kulturminnefondet i en pressemelding. Kulturminnefondet har gitt tilskudd til istandsetting av Herregården i flere omganger. Både, tak, tårn og istandsetting av vinduer er støttet. Bårdshaug Herregård er fra 1904, og brukes til konferanser, omvisninger og som del av hotelldriften ved at 6 rom leies ut til gjester. Gjennom sin virksomhet driver Bårdshaug Herregård med formidling av industrihistorien rundt Christian Thams og hans ferdighusproduksjon.

- Prosjektet står sterkt i både økonomisk, sosial og kulturell verdiskaping. Vi ser at framtidig bruk av kulturminnet er avgjørende for bevaring, og når eierne lykkes i å ivareta kulturhistoriske verdier, resulterer dette som regel i næringsutvikling som gir lønnsomhet, og dermed muligheter for å holde kulturminnet i stand også i framtida, sier direktør i Kulturminnefondet, Simen Bjørgen.
Bårdshaug Herregård er et anlegg som i stor grad er bevart. Det er i tillegg et viktig historisk signalbygg i Orkanger. Bygningen har opp gjennom flere år blitt behandlet i tråd med hvordan freda og verneverdige bygninger skal behandles.

Overrekkelsen foregår på Bårdshaug Herregård  mandag 19.september  kl. 12.00. Pressen inviteres til å delta under overrekkelsen.

Kulturminnefondet er et statlig forvaltningsorgan med formål om å styrke arbeidet med, og bevare verneverdige og fredete kulturminner, og er et lavterskeltilbud til private eiere av verneverdige kulturminner. Kulturminnefondet skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping.
Siden oppstarten i 2003, har Kulturminnefondet delt ut over 500 millioner kroner i tilskudd til bevaring av verneverdige kulturminner i Norge.

B?rdshaug herreg?rd
endret: fredag 09. september 2016

Bårdshaug herregård
Bilde av Bårdshaug herregård, fotografert fra sør, mot hage og tårn.