Om Orkdal
Politikk
Administrasjon
Selvbetjening
Toppbilde for Orkdal kommune, klikk på bildet for å gå til forsiden.
Her er du nå:  Hovedsiden / Nyheter
Minsk fontstørrelsen
Øk fontstørrelsen
Til forsiden
Nettstedskart
Legg til i mine favoritter
Utskrift
Info in English
Turistinformasjon
Nye tilbud fra Kulturskolen: Musikksprell og visuell kunst for de yngste
Suksessen med babysang har fått Kulturskolen til å satse videre. Så snart de har nok påmeldte, starter Musikksprell-gruppe for aldersgruppen 2 - 4 år. Om kort tid åpner de også nytt tilbud for førskolebarn, i visuell kunst.
Inspektør Brit Ellen Angelsen i Kulturskolen smiler bredt, og har stor tro på tilbudet de oppretter nå. - Musikksprell skal gi barna litt sang, litt leker, og muligheten til å teste ut lyder og klanger på ulike instrument. Barna skal bli godt kjent med sin egen stemme, og foresatte skal selvfølgelig være med, sier hun. - Dette er et kjempefint tilbud til en gruppe som ikke har så mange aktiviteter å velge blant.    Brit Ellen Angelsen 


Fjorårets tilbud om babysang hadde ti plasser, og det var venteliste for å bli med. Kulturskolen håper på like mange deltakere til Musikksprell, men tilbudet starter straks de har fem påmeldte. Vil du ha med barnet ditt på Musikksprell, kan du enkelt melde deg på via Kulturskolens hjemmesider; www.orkdal-kulturskole.net. Det er også mulig å kontakte Kulturskolen på telefon 72 48 33 28 om du vil vite mer. 

Det er sanglærerne Jeanette Paulsen og Christer Aannestad som skal lede gruppen, og begge har jobbet mye med barn.
Musikksprell følger skoleåret, og skal gå hver torsdag mellom kl. 16.45 og 17.25 i personalrommet på Orkanger ungdomsskole.

Visuell kunst
Nytt av høsten er også korte kurs i visuell kunst for førskolebarna. Over fire uker får fire- og femåringer, sammen med foresatte, teste ut enkle og rimelige materialer, - alt under kyndig veiledning av lærer Sissel Kjelstad. 

- Barn opplever kunst gjennom sansene og materialene. Derfor vil vi bruke materialer de kan ta og føle på. For foreldre og foresatte er det mange gode knep som er verd å kunne. Hvordan kan vi være til stede, samtidig som vi lar barna fåvære i fred med det de gjør? Hvordan oppmuntrer og hjelper vi best? 

Brit Ellen Angelsen forteller at kurset skal gå på onsdager, mellom kl. 17.00 og 18.00.
Om kort tid er det også klart for babysang som før, med samlinger i Frivilligsentralen hver tirsdag mellom kl. 12.00 og 13.00.
Musikksprell


av: Oddvik, Vibeke
endret: mandag 12. september 2016

(Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.)

Musikksprell
Fotograf: Brit Ellen Angelsen
Bilde fra musikksprell; lyd og rytme for de minste

Orkdal kommune, Rådhuset - Alfarveien 5, 7301 Orkanger, tlf: 72 48 30 00, e-post: , Org.nr. 958 731 558