Framdrift og status for bredbåndsutbygging i Orkdal
Etter samarbeidsavtale med Orkdal kommune har Svorka Bredbånd AS i løpet av 2016 bygd ut bredbånd i store deler av kommunen. Mye er gjort, og mye står for tur. Se status på de forskjellige fiber- og radioutbyggingsprosjektene:

Svorkmo: Graving er ferdig, innblåsing av fiberkabel pågår. Installasjoner starter i desember.

Vormstad, Solbu, Øyum: Graving og innblåsing av fiberkabel er ferdig. Ca. 100 installert, og installasjoner pågår.

Monsetjåren, Togstadjåren, Asbølljåren: Salg og prosjektoppstart i Q1 2017. Installasjoner fortløpende.

Forvelia/Hemnevegen: Graving og innblåsing av fiberkabel er ferdig i Hemnevegen. Forvelia er ikke ferdig gravd pga. nødvendig omlegging av trasé. Kundeinstallasjoner starter i november/desember.

Fannrem Vest for Orkdalsveien og Blåsmo:
Graving og innblåsing av fiberkabel er ferdig. Ca. 50 installert, og installasjoner pågår for fullt.

Fannrem Øst for Orkdalsveien:
Graving i Sundlibakkan er ferdig bortsett fra 2 gater. Graving på Fannremsflata starter 7. november.

Orkanger:
Graving pågår for fullt, innblåsing av fiberkabel gjøres fortløpende. Installasjoner starter i november. Prosjektoppstart ble ca. 6 uker forsinket fra underentreprenør.

Radiobasert bredbånd leveres fra følgende sendere:

• Klatrehallen: Dekker fra Råbygda og utover Geitastranda
  • Byneset: Dekker fra Kjøra og innover Geitastranda (installeres medio november, klart for bestilling)
  • Knyken: Sender i hoppbakken, dekker Ustjåren Nord, Sundlia og Englykkja.
  • Kvåle/Kloa: Dekker Hemnevegen, Byagrenda, Lefstad, Steinshaugen, Solbusmo, Øyamo, deler av Fjellmobredden og Kårmo
  • Blåsmo: Sender i retning Hemnevegen og områdene rundt
  • Kårmo: Dekker Kårmo, Reinskleiv, Brattset og deler av Fjellmobredden
  • Gimsehøgda: Dekker Hoston, Laksøybygda og over mot Melby/Monsetjåren

Enkelt forklart kan Svorka nå tilby radiobasert bredbånd til alle som har fri sikt til en av disse senderne. Radiobasert bredbånd fra Svorka er en fast installasjon med utvendig montert antenne og vanlig innendørs router, uten begrensning på nedlastet datamengde. Produktet kan derfor ikke sammenlignes med mobilt bredbånd. Med hastigheter og produkter mellom 5 og 30 Mbit/s. er det et meget godt alternativ til den som bor utenfor områder som bygges ut med fiber, eller i påvente av fiber.
Produktinformasjon, priser og bestilling på deres hjemmesider: www.svorka.no

endret: tirsdag 15. november 2016