Nasjonal analyse: Orkdal best på barnehager
SØF (Senter for økonomisk forskning) har kåret landets mest effektive kommuner. Helt på topp for barnehagedrift ligger Orkdal kommune!

Kommunens folketall, inntekter, antall ansatte i barnehagene, lekeareal, gjennomsnittlig oppholdstid i barnehagene er faktorer som tas med i regnestykket når SØF gjennomfører omfattende analyse av norske kommuners effektivitet. Analysen skjer på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

100 prosent
Orkdal oppnår 100 prosent score når det gjelder barnehageeffektivitet. Ingen andre kommuner i Sør-Trøndelag kan skilte med det samme. Snillfjord er nærmest, med 97 prosent, Agdenes oppnår 85, Skaun 83, Meldal 74 og Hemne 64 prosent.

- Metoden sier noe om den enkelte kommunes effektivitet i forhold til den beste i sin gruppe. Kommunene med best resultat får 100 prosent, opplyste regjeringen da analysen ble offentliggjort for et par uker siden. For Agdenes, som oppnår 85 prosent score, betyr det at de kan effektivisere driften med 15 prosent. - Effektivitetsanalysen er ingen fasit, men kan være en inngangsport til nærmere analyse, opplyser departementet.

Kommunenes effektivitet er også målt for sektorene grunnskole og pleie og omsorg. For grunnskole oppnår Orkdal kommune en score på 94 prosent. For sektor pleie og omsorg er scoren satt til 96.

endret: tirsdag 06. desember 2016

Disser høyt i lufta
Bilde av jente som disser