Seminar: Klimatilpasning og produksjonstilskudd i landbruket
Vannområde Orkla og Orkla Landbruk arrangerer to seminarer om klimatilpasning og produksjonstilskudd i landbruket onsdag 22. mars i Orkanger og torsdag 23. mars i Meldal. Arrangementene er GRATIS og åpent for alle.

Vannområde Orkla i samarbeid med Orkla landbruk inviterer til kurs om to svært aktuelle tema: Klimatilpasning og produksjonstilskudd.

Feil søknad kan gi negative konsekvenser

Som de fleste i landbruket er kjent med, er det nye søknadsfrister og endringer i søknadssystemet for produksjonstilskudd fra 2017. I forbindelse med overgangen fra gammelt til nytt system er søknadsfristene i år satt til 15. mai og 15. oktober, - i tillegg til 20. januar. På våre to kurs/seminarer informerer Fylkesmannen i Sør-Trøndelag om aktuelle endringer. Feil i søknadene kan gi store økonomiske konsekvenser, og vi oppfordrer alle aktive brukere om å få med seg dette!

Klimatilpasning

Et annet viktig tema er klimatilpasning. Uansett årsak er det liten tvil om at klimaet endrer seg, og at landbruket blir av de som berøres først og mest. Lengre vekstsesong, høyere temperaturer og mer nedbør gir både muligheter og store utfordringer. Vi har fått tak i to dyktige foredragsholdere fra NIBIO til å gi oss siste nytt om temaet. I tillegg vil Ragnhild Borchsenius si noe om hvilke praktiske tiltak vi lokalt her i dalføret kan gjøre for å produsere minst like mye mat som vi har gjort. Det vil også bli orientert om ulike tilskuddsordninger som kan utnyttes for å gjøre kloke, klimatilpassede tiltak i landbruket. Her kan det være midler å hente!

Bli med på seminar

For at flest mulig skal ha mulighet til å få med seg dette arrangerer vi ett kurs på kveld (kl. 18-22) den 22. mars, og ett på dagtid (kl. 10-14) den 23. mars. Kveldskurset blir i Orkdal rådhus, mens det på dagtid blir i Meldal samfunnshus. Vi serverer kaffe og lunsj/kveldsmat, og håper det samtidig blir to hyggelige samlinger!»

Lenke til: Påmeldingsskjema

endret: onsdag 08. mars 2017